GAP-analys Cybersäkerhet

Hur vet ni att er organisation är skyddad mot cyberhot och att ni efterlever lagkrav som cybersäkerhetslagen (NIS2) och DORA? Med DirSys GAP-analys Cybersäkerhet får ni hjälp att identifiera era viktigaste sårbarheter och att fokusera på det som ger störst effekt på er information- och cybersäkerhet.

krav på cybersäkerhet

Förändrade krav på cybersäkerhet

Kraven på organisationers cybersäkerhet är i ständig förändring. Nya cyberhot och lagkrav kan göra det svårt att skapa ordning i frågan och säkerställa ett effektivt arbete.

Många organisationer upplever att:

  • Cyberhotet är för föränderligt vilket gör att man inte vet vilka hot man ska fokusera på
  • Det är svårt att överblicka och hitta de viktigaste sårbarheterna i organisationen
  • Att hitta sina sårbarheter utifrån exempelvis ISO27002 eller CIS Controls blir för omfattande
  • Det är utmanande att översätta kraven i cybersäkerhetslagen (NIS2) till konkreta åtgärder

Allt detta leder ofta till att verksamheten blir överväldigad, inte förstår och att arbetet stannar av och inte får önskvärd effekt.

DirSys GAP-analys för cybersäkerhet – tydlig och enkel vägledning

Med DirSys GAP-analys för cybersäkerhet får ni kontroll på vilka era sårbarheter är, vad ni behöver göra nu och vad ni ska prioritera. Mätpunkterna utgår från DirSys ramverk för cybersäkerhet©, ett kort och koncist ramverk som fångar kärnan i välanvända standards, aktuella cyberhot och gällande lagkrav.

Det konkreta resultatet blir en handlingsplan som tydliggör er väg mot ert önskade läge. Det hjälper er ta de första stegen mot ökad cybersäkerhet och efterlevnad av cybersäkerhetslagen utan att bli överväldigade på vägen.

workshop GAP-analys cybersäkerhet

Om DirSys ramverk för cybersäkerhet

DirSys ramverk för cybersäkerhet har tagits fram för att underlätta implementering, hantering och efterlevnad av ett robust informationssäkerhet- och cybersäkerhetsarbete inom en organisation. Ramverket består av 30 kontrollpunkter i 3 olika avsnitt: Cyberhot, Organisation och IT-system.  

 

✅Cyberhot  

Vilka är de vanligaste hoten, vad innebär dessa och hur skyddar ni er? Kontrollera er mot de vanligaste cyberhoten och få förslag på rekommenderade säkerhetsåtgärder för er.  

 

✅Organisation   

I avsnittet Organisation kan ni kontrollera er mot organisatoriska sårbarheter. Vägledningarna innehåller hänvisningar till befintliga ramverk som ISO27002 men även lagkrav som NIS2 och DORA.  

 

✅IT   

Avsnitt tre belyser sårbarheter utifrån ett informationsteknologiskt perspektiv och innehåller vägledningar med åtgärder för enskilda IT-system. Vägledningarna har inspirerats av befintliga ramverk likt ISO 27002 och CIS Controls samt lagkrav så som NIS2-direkitvet och DORA förordningen. 

 

Samtliga avsnitt är förenklade och ger ett grundläggande ramverk för organisationer som stegvis vill höja sin mognad inom cybersäkerhet. Du kan ladda ner ramverket kostnadsfritt här.

 Vill du få kontroll på er cybersäkerhet?

Välkommen att kontakta oss för en inledande dialog. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort!

Se våra webinar och läs våra blogginlägg om ämnet!